KAJAANIN ERÄNKÄVIJÄT RY

Tilat ja talous

Varsinaista taustayhteisöä Kajaanin Eränkävijöillä ei ole ollut, mutta lippukunta on saanut tukea eri yhteisöiltä ja järjestöiltä, mm. Kajaanin kaupungilta, Vuohenki Säätiöltä ja Kajaani Oy:ltä sekä partiolaisten vanhemmilta.

Sotien jälkeen entinen lippukunnanjohtaja Pauli Ipatti luovutti Kajaanin Eränkävijöiden kokoontumistilaksi Ipatin talosta pommisuojan ja tuomari Muttilainen retkeilypalstan Nuasjärven rannalta Lauttolahdesta n. 11 km:n päästä Kajaanin keskustasta. 1970luvulla Lauttolahteen rakennettiin lippukunnan kämppä talkootyönä Vuohenki Säätiön lahjoittamista hirsistä. Nykyään alueella on kämppä, kota, laavu, liiteri, aitta ja nuotiopaikka.

Vuonna 1955 Vuohenki Säätiö luovutti alun perin suojeluskuntataloksi rakennetusta Asemakatu 6:ssa sijaitsevasta Sissilinnasta partiotoiminnan käyttöön kolme huonetta käsittäneen huoneiston. Kajaanin kaupunki osti Sissilinnan kiinteistön Vuohenki Säätiöltä vuonna 1976. Kaupan yhtenä ehtona oli, että KEK saa käyttää huoneistoa partiotoimintaan ilman eri korvausta.22 Siitä lähtien huoneisto on ollut pääosin Kajaanin Eränkävijöiden, Vuoheijan Vartioiden ja Kainuun Revontulien käytössä. Aivan rauhassa partiolaiset eivät ole tilassa saaneet olla, sillä kololle murtauduttiin perjantain ja lauantain 14. 15.2.1997 välisenä yönä. Sisällä tehtiin kaikenlaista tuhoa rikkomalla paikkoja ja esineistöä.

Löydät meidät myös somesta: